Uitstekende service     Kies een bezorgdatum     Kwaliteit rechtstreeks vanuit de kwekerij    
Betalingsmogelijkheden van hederawinkel.nl

Combineer jouw Hedera (klimop) voor een fleurige haag!

Zo verander je jouw schutting of hekwerk in een groene én fleurige eyecatcher!

Dat Hedera de perfecte plant is om meer privacy te creëren in de tuin, wisten we natuurlijk al lang! Maar wist je ook dat Hedera heel goed gecombineerd kan worden met andere klimplanten? 

Clematis
De Clematis is een bekende klimplant en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Vooral de groenblijvende soorten zijn populair vanwege hun heerlijk geurende en uitbundige bloemen. Net als Hedera is deze soort winterhard. Combineer Hedera en Clematis voor een fleurige en groene haag, het hele jaar door!

Passiebloem (Passieflora)
De Passiebloem vormt prachtige bloemen van juni tot oktober. Hierna blijft het blad vaak zitten en valt deze pas af op het moment dat de nieuwe bladeren gaan komen. Ook deze plant is winterhard. Het resultaat van het combineren van deze plant met Hedera? Een prachtige groene hekwerk met fleurige accenten tijdens de bloeiperiode van de Passiebloem!

Kamperfoelie
Kamperfoelie bloeit lang, geurt heerlijk en de bloemen zijn prachtig om te zien. De meeste soorten Kamperfoelie zijn bladverliezend in de winter, maar er zijn ook (half)groenblijvende soorten. De planten trekken altijd naar het licht en vormen een mooi grote bos bloemen die uitbundig bloeit. De Kamperfoelie creëert in combinatie met Hedera een schitterend bloeiende klimplanten haag.

Toscaanse Jasmijn (Sterjasmijn)
De Toscaanse Jasmijn is een mooie wit bloeiende, wintergroene klimplant die houdt van de volle zon. Let er op dat bij strenge vorst takken van de planten in de volle grond deels kunnen bevriezen. Wanneer de bevroren takken in het voorjaar weggesnoeid worden, is de plant weer in staat om goed uit te lopen. Creëer een sprookjesachtige schutting met witte accenten door deze plant te combineren met Hedera.

Let wel op: bloemen groeien naar de zon, dus bevindt jouw tuinzijde zich aan de schaduwkant van de heg? Dan maak je enkel je buren erg blij met een fleurige haag.