Uitstekende service     Kies een bezorgdatum     Kwaliteit rechtstreeks vanuit de kwekerij    
Betalingsmogelijkheden van hederawinkel.nl

De bladeren van mijn hedera (klimop) zijn slap!

We hebben dit jaar een erg warme zomer in Nederland. Waar wij met zijn allen genieten van het zomerse weer, kan de hitte minder fijne gevolgen hebben voor jouw hedera (klimop)!

Geen paniek, met onze tips komt ook jouw hedera de zomer door!

Zon VS hedera 


Merk je dat jouw mooie hedera na het warme zomerweer opeens slap blad heeft? Dit kan erg goed kloppen.. Wanner jouw hedera in de volle zon staat, verliest deze erg veel vocht via het blad. Voorkom dat jouw hedera uitdroogt door regelmatig water op het blad te sprayen. Plant je de hedera in de zomer? Zorg dan in de ochtend en middag voor een nieuwe laag waternevel op het blad ter voorkoming van uitdroging.

hedera in de zomer
hedera in de zomer

Maar verbrand mijn blad dan niet?


Het antwoord op deze vraag is: nee, het blad zal niet verbranden! Het water op de bladeren helpt de plant juist omdat de zon het water op het blad nu kan verdampen. Hierdoor blijft het water dat zich in de bladeren van de hedera bevindt onaangetast.

Voorkomen is beter dan genezen
Ben jij van plan een hedera in jouw tuin te plaatsen? Let er dan op dat je deze bij voorkeur niet op een plek zet waar in de zomermaanden de volle zon op valt. Op deze manier is jouw hedera beter beschermd tegen de uitdrogende werking van de zon.