Uitstekende service     Kies een bezorgdatum     Kwaliteit rechtstreeks vanuit de kwekerij    
Betalingsmogelijkheden van hederawinkel.nl

Goed voor de natuur

Goed voor de natuur; en voor de portemonnee

Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen bewust bezig zijn met de natuur en ook bereid zijn om daar tijd en moeite in te stoppen. Maar wist je dat deze goede daad ook financiële voordelen met zich meeneemt? Lees het hier.

De waarde van je huis

Er is een tal van voordelen aan het hebben van een groene tuin. Het geeft je rust, het is mooi en een groene hedera haag biedt bijvoorbeeld veel privacy. Maar nu blijkt dat de waarde van je huis ook omhoog gaat door het hebben van een goed onderhouden groene tuin. Rabobank heeft onderzoek gedaan naar de taxatiewaarde van huizen voor én nadat de tuin gerenoveerd was. Wat bleek? De waardestijging van het huis bedroeg twee of drie keer de investering in de tuin. Een investering je tuin is dus nooit weggegooid geld.

Meer natuur, minder water

Een tuin met veel groen leeft. Insecten, vlinders en vogels voelen zich thuis in een tuin met veel planten en worden aangetrokken door de schaduw en beschutting die het biedt. Je creëert op deze manier dus een heus ecosysteem in je tuin.

Daarnaast is veel groen in de tuin ook goed voor de afvoer van water. Bij een flinke regenbui staat een betegeld terras al snel blank, maar planten en aarde voeren het water rustig en natuurlijk af, zo grond in.

Waar begin je?

Als je tuin nog geen of weinig groen heeft is het wellicht lastig om te beginnen. De aanleg van een groene hedera haag kan dan een goede start zijn. De kant en klaar haag van Hederawinkel heb je makkelijk en snel staan. Deze klimop biedt direct een dichte en groene beschutting in jouw tuin waardoor je meteen van een groen aanzicht kan genieten.