fbpx

Hedera

Zelf aan de slag met losse Hedera planten? Met deze klimop planten met stok kun je gemakkelijk een groene haag laten groeien. 

De klimop planten zijn te bestellen in verschillende soorten: Hedera Hibernica en Hedera Helix. De Hedera Hibernica is de meest bekende klimop soort. Dankzij de snelle groei is dit een uitstekende keuze wanneer je een groene haag in je tuin wil. De Hedera Helix is een kleinbladige klimopsoort die te bestellen is in verschillende kleuren.

Houdt voor een volle haag en optimale groei een plantafstand van 5 Hedera planten per strekkende meter aan.

 5,95
10% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 7,95.Huidige prijs is: € 7,16.
10% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 5,95.Huidige prijs is: € 5,36.
10% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 4,50.Huidige prijs is: € 4,05.
10% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 3,95.Huidige prijs is: € 3,56.
10% korting
Beste koop
 3,56 7,16
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Online Hedera kopen

Hedera, ook bekend als klimop, is een populaire tuin plant die vaak als haag wordt gebruikt vanwege zijn snelle en dichte groei. Deze klimop blijft het hele jaar door groen en is winterhard. Bij Hederawinkel kun je twee soorten Hederaplanten kopen: de Hedera Helix en de Hedera Hibernica. Dit zijn zeer sterke rassen, waardoor de Helix en Hibernica erg geliefd zijn bij menig tuinbezitter. Bovendien zijn deze soorten onderhoudsarm, wat maakt dat deze planten zeer geschikt zijn voor de beginnende tuinier.

✅ Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten; genoeg opties voor tuin, balkon of terras!

Rechtstreeks uit de kwekerij geleverd. Onze kwekers geven jouw Hederaplanten direct met de transporteur mee. Dit is niet alleen snel en voordelig, je planten zijn ook nog eens supervers.

✅ Thuisbezorgd binnen één werkdag*. Je bestelling wordt veilig verpakt en je Hedera’s krijgen vlak voor vertrek nog een scheut water als dat nodig is. Zo doen we er alles aan om de klimop in goede staat bij jou thuis af te leveren.

Winterhard en wintergroen: altijd groen in je tuin of op je balkon of terras. De Hedera is uitstekend bestand tegen winterse temperaturen tot wel -10°C.

✅ Chat, mail of bel met ons! Onze klantenservice staat voor je klaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Heb je vragen of twijfels? We helpen graag.

Geschikte grond kopen voor de hedera

Je kunt de Hedera in vrijwel iedere grond planten. De allerbeste grondsoort voor de Hedera is een voedselrijke zandgrond die niet te droog is. Planten kan het hele jaar door, mits er geen vorst in de grond zit. Op zoek naar voedselrijke tuinaarde? Dit kun je hier vinden.

Bemesten van de Hedera: wanneer en welke mest kan ik bestellen?

Wanneer de groei mindert, kun je meteen wat mest toevoegen. Zo groeit de Hedera toch weer snel verder. Hier zijn koemestkorrels erg geschikt voor, te vinden in onze webshop.

Hoe groeit de Hedera?

De Hedera wordt ook veel gebruikt voor hagen. De hederastokken kunnen hier goed voor gebruikt worden! De Hedera is een erg snelle groeier, en kan gemiddeld wel zo’n 100 cm per jaar groeien. Wanneer klimop niet verder kan groeien, zal deze veranderen: nieuwe takken krijgen bladeren in een ruitvorm en er groeien geen hechtwortels meer aan. De plant kan dan zelfs gaan bloeien en bessen geven. Om je plant mooi groen te houden, zonder deze gedaanteverwisseling, kun je de Hedera gewoon snoeien. Zo is deze nooit uitgegroeid.

Het snoeien van de Hedera

Snoeien kan het hele jaar door. We raden aan om de gesteltakken te laten zitten en alle andere, kleinere takjes weg te knippen. Gesteltakken zijn de dikkere takken waar weer kleinere takken uitgroeien. Zo behoud je de mooiste plant!

Hedera in de wintermaanden

In ons klimaat zijn de meeste Hedera’s voldoende winterhard. Mocht er een strenge winter voorkomen met veel wind, dan kan de plant zijn bladeren verliezen. De hoofdtakken blijven wel intact en zullen later weer uitlopen.