fbpx

Hedera Helix Glacier (wit bont) 90cm

 5,50

Tijdelijk uitverkocht

  • Beste kwaliteit
  • Uitstekende service
  • Kies uw eigen bezorgdatum
  • 9,2/10 klantbeoordeling

Beschrijving

Hedera Helix Glacier (wit bont): de klimplant

Hedera helix ‘Glacier’ is een variant van de bekende klimop, de Hedera helix ‘Glacier’ heeft grijsgroene bladeren en blijft ook in de winter zijn blad houden. Hoewel het een klimplant is, kunt u de Klimop (Hedera helix ‘Glacier’) ook prima gebruiken als bodembedekker. De plant is geschikt voor zon, halfschaduw en schaduwplaatsen.

Geschikte grond kopen voor de hedera 90 cm

Je kunt de hedera in vrijwel iedere grond planten. De allerbeste grondsoort voor de hedera is een voedselrijke zandgrond die niet te droog is. Planten kan het hele jaar door, mits er geen vorst in de grond zit. Op zoek naar voedselrijke tuinaarde? Dit kun je hier vinden.

Bemesten van de hedera: wanneer en welke mest kan ik bestellen?

Wanneer de groei mindert, kun je meteen wat mest toevoegen. Zo groeit de plant toch weer snel verder. Hier zijn koemestkorrels erg geschikt voor, te vinden in onze webshop.

Hoe groeit de hedera?

De hedera wordt ook veel gebruikt voor hagen. De losse planten kunnen hier goed voor gebruikt worden! De hedera is een erg snelle groeier, en kan gemiddeld wel zo’n 100 cm per jaar groeien. Wanneer klimop niet verder kan groeien, zal deze veranderen: nieuwe takken krijgen bladeren in een ruitvorm en er groeien geen hechtwortels meer aan. Om je plant mooi groen te houden, zonder deze gedaanteverwisseling, kun je de hedera gewoon snoeien. Zo is deze nooit uitgegroeid.

Het snoeien van de hedera Helix Glacier 90 cm

Klimop (Hedera helix ‘Glacier’) is een snel groeiende plant die wel snoeiwerk nodig heeft om in goede banen te leiden, dit kunt u het beste doen aan het eind van de winter tot het vroege voorjaar. Wilt u de plant als klimmer gebruiken langs een schutting dan kunt u het beste 5 planten per strekkende meter gebruiken om een mooi resultaat te krijgen. Het bemesten van de Hedera helix ‘Glacier’ is verstandig om te doen in het voor- en najaar.

Hedera in de wintermaanden

In ons klimaat zijn de meeste hedera’s voldoende winterhard. Mocht er een strenge winter voorkomen met veel wind, dan kan de plant zijn bladeren verliezen. De hoofdtakken blijven wel intact en zullen later weer uitlopen.

Klantbeoordelingen