fbpx

Hederastokken – Losse Hedera Hibernica planten

 3,56 7,16

  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Uitstekende service
  • Kies uw eigen bezorgdatum
  • Standaard €59,- verzending
  • 9,1/10 klantbeoordeling

Beschrijving

Hedera Hibernica: de klimplant

Hedera Hibernica is de officiële naam van de klimop plant van onze hederastokken. De hedera is een plant die via bomen of andere klimsteunen met zijn hechtwortels naar het licht toegroeit. De plant ‘klimt’ dus, waardoor deze geschikt is voor een (hoge) haag. De plant is een snelle groeier en kan tot wel 100 cm per jaar groeien. De groene kleur van de plant blijft het hele jaar lang!

Verschil hedera en hederastokken

Er is geen verschil tussen hederastokken en losse hederaplanten op onze website. De hedera’s worden ook inclusief stok geleverd. De hederastokken zijn een los product zodat je de groottes van de losse hedera planten met elkaar kan vergelijken. Het is dus aan jou welke lengte je koopt!

Geschikte grond voor de hedera kopen

De klimop plant kun je in vrijwel iedere grond planten. Optimaal is een zandgrond met voldoende voedingsstoffen. Ook is het belangrijk dat de grond niet te droog is. Op zoek naar de juiste aarde? Deze kun je ook in onze webshop vinden.

Bemesten van de hedera: wanneer en welke mest kan ik bestellen?

Mest helpt wanneer de plant tijdelijk minder groeit. Dit kun je gewoon aan de grond toevoegen, en je zult vanzelf zien dat de plant weer verder groeit. Hederawinkel raadt aan om hier koemestkorrels voor te gebruiken.

Hoe groeien hederastokken?

Wij leveren hedera in kant en klaar hagen, maar ook in deze losse hedera stokken. Zo kun je zelf de haag kweken, of de planten op bijzondere plekken plaatsen.
Een hederaplant groeit door zo lang als dit mogelijk is. Bij gebrek aan ruimte zal de plant aan een nieuwe fase beginnen en een gedaantewisseling ondergaan. De bladvorm verandert in een ruit en de nieuwe takken hebben geen hechtwortels meer. Ook begint de klimop te bloeien en groeien er bessen aan. Door de plant te snoeien, zul je deze fase nooit bereiken maar wel de mooie groene haag behouden.

Het snoeien van de hedera

Het hele jaar door kun je je hedera plant snoeien. Voor het mooiste resultaat spaar je de gesteltakken en knip je verder alles weg. De gesteltakken zijn de grotere en dikkere takken, vaak groeien hier kleinere takjes uit.

Hederastokken in de wintermaanden

De meeste hedera planten zijn voldoende winterhard in ons klimaat. In een strenge winter kan het dat haar bladeren uitvallen, vooral als de plant veel wind vangt. Geen zorgen, zelfs dan overleven de hoofdtakken. Die zullen later gewoon weer uitlopen.

 

 

Klantbeoordelingen


Andere suggesties…

9% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 139,95.Huidige prijs is: € 127,95.
8% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 147,95.
 137,95

Hederastokken – Losse Hedera Hibernica planten
 3,56 7,16 Selecteer opties