fbpx

De groei van de Hedera stimuleren

De groei van de Hedera is een natuurlijk proces. Er zijn twee belangrijke factoren die de groei bevorderen. Met name de situatie van de omgeving en goede verzorging spelen een grote rol. Veel mensen vergissen zich in het sneller laten groeien van de plant. Je kunt de groei stimuleren maar niet de plant automatisch sneller laten groeien. Zo is het belangrijk om gebruik te maken van de goede bemesting. Lees in ons artikel over het bemesten van de Hedera hoe je dat doet.

Vlechten van de Hederaplant voor een dichte groei

Een veel gebruikte techniek om de haag dicht te laten groeien is het vlechten van de takken. Door voorzichtig de zijtakken tegen elkaar aan te vlechten creëer je een vollere haag. De techniek van vlechten is goed toepasselijk bij het begroeien van een muur en snel resultaat wil zien.

Optimaliseer de groei door de plant juist te verzorgen

Om de groei te stimuleren is het belangrijk dat de Hederaplant de juiste verzorging krijgt. Zo is het van belang om hem water te blijven geven in droge periodes. Ook voorkom je zo het rotten van de wortels. Bedenk ook goed waar je de Hedera plant. Zoek een locatie waar hij bescherming heeft tegen kou of hitte en voldoende zonlicht binnen krijgt. Zorg er daarnaast voor dat de haag voldoende gesnoeid wordt en onkruid verwijderd wordt.

 9,95
 17,95

Er is geen magie die de Hedera ineens sneller laat groeien. Wel kan je door goede verzorging en de omgeving te scannen ervoor zorgen dat hij zo efficiënt mogelijk groeit. Let er wel op dat de haag niet te snel groeit. In een ander artikel van Hederawinkel lees je hoe je dit kan voorkomen. Zo kun je genieten van een mooie, volle Hederahaag in de tuin!

9% korting
 127,95
8% korting
 147,95