fbpx

Als je een Hederaplant hebt wil je natuurlijk dat deze gezond en mooi gevormd is. Het is daarom van belang om hem regelmatig te snoeien om de groene en weelderige uitstraling te behouden. Hederawinkel gaat je in dit artikel de richtlijnen en tips geven over het snoeien van de Hedera. Lees snel verder hoe je je klimop in topconditie houdt!

Waarom is het snoeien van je klimop belangrijk?

Allereerst helpt het snoeien bij het behouden van een geordende uitstraling in de tuin. Omdat de Hedera een plant is die ongecontroleerd kan verspreiden is het van belang om de groei te beheersen. Bovendien resulteert het snoeien van de haag in een vollere uitstraling en dichter bladerdek omdat het snoeien van de takken de groei stimuleert. Lees in dit artikel nog meer tips om de groei van de Hedera te bevorderen.

Tips voor het snoeien van de Hedera

Wanneer kan ik het best snoeien?

Om schade aan de plant te voorkomen is het verstandig om niet te snoeien tijdens vorstperiodes of in de volle zon. In het voorjaar of najaar kun je de Hederaplant het best snoeien en blijft de haag mooi intact.

Wat heb ik nodig?

Zorg dat je voor het snoeien van de haag schoon gereedschap hebt. Door te knippen met een schone snoeischaar of heggenschaar krijg je schone snedes die de kansen op infecties minimaliseren.

Snoeien van hedera

Hoe snoei ik de Hedera?

Een Hedera haag kan het best regelmatig gesnoeid worden. Zo behoud je strakke en goed gevormde haag. Houd bij het snoeien de gewenste hoogte en breedte in gedachten. Zo kun je de scheuten terugsnoeien tot de gewenste lengte. Probeer naast de regelmaat ook geleidelijk te snoeien. Neem kleine stappen en snoei niet te veel tegelijkertijd. Door geleidelijk te snoeien laat je de plant wennen aan de verandering.

Waar moet je op letten?

Om de gezondheid van de Hedera haag te waarborgen is het belangrijk om dode en beschadigde takken te verwijderen. Omdat het verwijderen van deze takken verspreiding van ziektes voorkomt bevordert het de gezondheid en daarmee ook groei van de Hederaplant. Wil je weten hoe de hedera precies groeit, lees het in ons artikel!

Een goed onderhouden Hedera haag

Door de juiste technieken toe te passen bij het snoeien kun je de Hederaplant transformeren tot een schitterende haag. Het snoeien van je Hedera zorgt voor de gewenste vorm en dichtheid, of je nu liever een formele of informele haag wilt. Door de plant regelmatig te onderhouden biedt het uiteindelijk de gewenste groene omheining die privacy biedt en zorgt voor een elegante uitstraling.

9% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 139,95.Huidige prijs is: € 127,95.
 137,95
8% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 147,95.