fbpx

In ons vorige blog las je over hoe je een hedera plant en wanneer je een hedera dat kunt doen. Het is ook belangrijk om te bedenken waar je de hedera in je tuin neerzet. Waar let je op?

Zon of schaduw

De hedera mag in de zon staan en ook in de schaduw. Gelukkig kan de hedera wat dat betreft veel aan. Natuurlijk vraagt zon of schaduw om wat extra aandacht.

Zon

In de volle zon verliest de hedera veel vocht via het blad. Voorkom dat je hedera uitdroogt en geef hem voldoende water.

Schaduw

In de schaduw is het risico vooral dat de plant te nat komt te staan. Zorg dat je hedera sterk blijft door deze goed te bemesten. Zo blijft de weerstand van de plant hoog en heeft slakkenvraat door slakken minder kans. Staat de hedera te nat, dan kleurt het blad rood.

Hedera voor schutting

De hedera wordt vaak gebruikt als groene schutting. Prachtig zo’n groenblijvende wand in de tuin! Gebruik je hedera zonder problemen tegen een hekwerk, een houten schutting of een scheidingsmuur. We vragen je wel voorzichtig te zijn wanneer je de hedera tegen de muur van een woonhuis plant. Een goede kwaliteit muur zal weinig last hebben van de hedera maar hedera zal zeker haar sporen nalaten.

Plaats je de hedera toch tegen je woonhuis? Snoei dan in elk geval 2x per jaar en zorg dat je de plant terugsnoeit zodra deze in de buurt komt van de kozijnen of dakgoten.

Hedera voor binnen

De hedera is ook heel decoratief voor binnen. Kies dan voor een kamerhedera. Deze is speciaal gekweekt voor binnen. Let hierop wanneer je online hedera koopt. In onze webshop hebben wij geen geschikte hedera voor binnen.

9% korting
 127,95 147,95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
9% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 139,95.Huidige prijs is: € 127,95.
 137,95
8% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 147,95.
 8,95
 5,95
 36,00
 9,95
 6,95
 6,95
 49,95
 3,95