fbpx


Ga die mooie groene afscheiding maken met de buren. Maak een einde aan het wieden van onkruid! De hedera geeft je het hele jaar door een mooie groene haag of bodembedekking in de tuin. Kortom je gaat een hedera planten, lees hier hoe en wanneer.

Wanneer plant ik mijn hedera?

Je mag hedera het hele jaar door aanplanten. Alleen niet wanneer de grond bevroren is.

Groeit mijn hedera het hele jaar even snel?

Nee, afhankelijk van de tijd van het jaar zal de hedera sneller groeien. In onderstaande illustratie zie je terug dat de hedera in het voorjaar het snelste groeit en in het najaar stopt met groeien.

Wanneer groeit hedera

Hoe plant ik mijn hedera?

Voor het beste resultaat volg je de volgende stappen bij het planten tijdens het hedera planten.

Stap 1: Graven
Aan de slag! Maak een gat dat ongeveer 5 tot 10 centimeter dieper en breder is dan de maat van de pot. Plant je een haag dan graaf je een sleuf die hieraan voldoet.

Stap 2: Mestkorrels
Zorg er bij arme grond voor dat je een laagje koemestkorrels in het gat strooit. Dit is ook belangrijk wanneer de hedera die je gaat planten een andere plant vervangt.

Stap 3: Zand
Denk de mestkorrels af met een laagje zand. Het is niet goed voor de wortels wanneer ze direct op de mestkorrels staan.

Stap 4: Planten
Zet de hederaplant in het gat of de haag in de sleuf. Let op: denk aan het verwijderen van de pot van je stok of haag. De potten zijn niet biologisch afbreekbaar en remmen de groei van de plant.

Stap 5: dicht maken
Maak het gat of de sleuf dicht. Gebruik hiervoor de bestaande grond die je uitgroef. Je kunt ook voor tuinaarde kiezen.

Stap 6: water geven
Geef de net geplante hedera wat water.

Liever in een pot planten?

Voor op je balkon of terras plant je de hedera misschien liever in een pot. Gebruik dan een pot die groot genoeg is. De pot mag zeker 2x de potmaat van de plant zijn. Een te kleine pot betekent dat jouw hedera het nooit goed zal doen. De wortels hebben dan te weinig ruimte om voldoende voeding op te nemen.

Je weet nu hoe je hedera het beste plant in jouw tuin of balkon. Succes!

Hoe plant ik een hederahaag?

Naast de hederastokken hebben we ook hederahagen. Hiermee heb je direct een groene haag en ben je sneller klaar. In onderstaande video kun je zien hoe je deze hedera kunt planten.

 

 17,95
 9,95