fbpx

De hedera is prachtig als haag. Nog lang niet iedereen kent de klimop als een haagplant. Wij vinden dat daar verandering in mag komen. Een hedera als haag heeft namelijk verschillende voordelen die andere planten in hagen niet hebben! We zetten het op een rij voor je.

De belangrijkste voordelen van een klimophaag

Smalle haag

De meeste haagplanten hebben veel ruimte nodig. Ze groeien snel en worden groot maar ook breed/dik. De dikte van de haag is vooral in kleine tuinen zonde. Je bent namelijk een deel van je tuin kwijt aan de haag.

De hedera heeft dit niet: het is een hele smalle haag waardoor je geen ruimte kwijtraakt in je tuin. Een smallere haag met planten is bijna niet te vinden!

Wintergroen

Dit voordeel is bij onze vaste klanten al bekend: de hederaplant blijft héél het jaar groen. Ook in de winter. Veel andere haagplanten hebben dit voordeel niet, waardoor je tuin in de koudere maanden erg somber oogt.

Het grote voordeel van de hedera als haag is dus dat je het hele jaar door een mooie, groene afscheiding hebt!

Snoeien kan altijd

Een derde voordeel ten opzichte van andere planten is dat klimop het hele jaar door gesnoeid kan worden. Het is een snelle groeier, waardoor je dit ook minstens 2 keer per jaar zult moeten doen. Maar waar je bij een andere haag soms lang moet wachten op het perfecte snoeimoment, is dit bij de hedera niet nodig.

Elke grondsoort in Nederland is wel geschikt

Daarnaast is de klimopplant niet kieskeurig. Ze groeit in vrijwel iedere tuin in Nederland goed. Het liefst staat de plant in een vochtige grond in de schaduw, maar ook op plekken in de volle zon groeit de plant prima!

Hoe groeit de hedera in een haag?

De klimop plant groeit niet vanzelf in haagvorm. Dit komt doordat de plant altijd tegen iets aan wilt groeien. Om van klimop een haag te maken, zul je eerst een haagconstructie nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld een houten schutting zijn, of een ijzeren frame. Hier plant je dan de hedera tegenaan. Met een beetje geduld heb je een prachtige groene haag in de tuin!

Nog makkelijker zijn onze kant en klaar hagen. Zo creëer je binnen no-time een groene oase in je tuin. De haag bestaat uit een ijzeren frame die al met hederaplanten begroeid is.

Waarom een kant en klaar haag bestellen?

Als je ook wilt genieten van alle voordelen van de hederaplant, kun je bij ons kiezen tussen losse planten en een kant en klaar haag. Het grote voordeel van onze kant en klaar hagen is dat de haag inclusief constructie erg snel staat. Je hoeft niet te wachten tot de plant volgroeid is. Door het ijzeren frame heb je zelfs niets anders nodig waar de plant tegenaan groeit. Hierdoor kun je bijvoorbeeld makkelijk afscheidingen creëren in de tuin of op een grasveld.

Het grote voordeel is dus dat de plant al wat gegroeid is en je zo sneller een mooie, dichte haag hebt.

Bestel jouw kant en klaar haag hier

Bij Hederawinkel kun je kiezen uit een kant en klaar haag en een kant en klaar haag ‘’Woerner’’. Deze laatste haag is van een ander soort hedera. Het heeft wat kleinere bladeren met een iets minder felle kleur groen. De Woerner bestaat uit hedera Helix planten, deze leveren we enkel in kant en klaar haag. De andere haag bestaat uit Hedera Hibernica planten en is zowel als haag en als losse planten te bestellen.

Waarom losse hedera planten bestellen?

Het voordeel van losse planten bestellen, is dat deze tegen een al bestaande schutting kunnen groeien. Zo bedek je de schutting met een prachtig groene plant. Het duurt wel langer voordat de haag dichtgegroeid is.

Maar geen zorgen: de klimop is een snelle groeier. Ze kan tot wel 100 cm per jaar groeien in optimale omstandigheden. Dus zelfs met losse planten zal het niet erg lang duren voordat de haag de gewenste grootte heeft. Ook kun je de planten in verschillende groottes bestellen: we leveren ze van 80 cm tot 180 cm.

Bestel jouw losse hedera planten hier

10% korting
Beste koop
 3,56 7,16
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina