fbpx

Je wilt klimop in jouw tuin of balkon: welke soorten zijn er?

De klimop is een goede bekende. In veel Nederlandse tuinen heeft hij zijn plekje veroverd. Dat is niet voor niets. In deze blog lees je meer over de klimop en voor welke soort je het beste kiest.

Latijnse naam: Hedera

In tuincentra en bij de kwekers vind je klimop onder zijn Latijnse naam: ‘Hedera’. Er zijn wel 10 verschillende soorten Hedera maar alleen de ‘Hedera Helix’ en de ‘Hedera Hibernica’ komen van nature in ons klimaat voor. Dit zijn dan ook de beste soorten als je een klimop kiest voor jouw tuin of balkon.

Hedera Helix

De Helix komt voor in gematigde klimaten. Deze klimmer kan tot meer dan 10 meter hoog klimmen. Het blad is donkergroen. Deze klimop ruikt een beetje naar hars. De Helix is een snelle klimmer.

Hedera Hibernica

De Hibernica komt voor langs de Atlantische kusten van Europa. De plant groeit tot 10 meter hoog en kan ook als bodembedekker gebruikt worden. Net als de Helix is het blad donkergroen, bloeit hij in de herfst en heeft zwarte bessen in de lente. De Hibernica klimt snel en heeft een dichte bladerstructuur.

9% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 139,95.Huidige prijs is: € 127,95.
8% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 147,95.
10% korting
Beste koop

Veelzijdig groen

Terwijl de rest van de planten in jouw tuin of balkon dor en kaal worden, blijft de hedera het hele jaar lekker groen. Een groot voordeel wanneer je de hedera gebruikt als afscheiding; ook in de winter blijft je tuin of balkon privé.

Geen tuinstijl te gek

Houd jij van een moderne tuin of geniet jij meer van een romantische look? Wild of strak, de hedera past zich aan jouw stijl aan. Hij vormt een mooie groene achtergrond voor jouw tuin (in plaats van die kale muur waar je je al jaren aan stoort) of zorgt voor een dichte maar groene afscheiding van de straat of buren zodat jij lekker ongestoord kunt genieten.

Hederawinkel.nl

Hederawinkel.nl kiest voor de soort Hedera Hibernica omdat:

  • de plant als klimmer en als bodembedekker ingezet kan worden
  • het blad prachtig donkergroen is en volledig dichte hagen geeft
  • onze kweker deze het hele jaar door kan leveren.

Kies ook voor de Hedera Hibernica en bestel jouw stek, stok of haag vandaag nog online op www.hederawinkel.nl