fbpx

Nu het najaar begonnen is en de wintermaanden langzaam dichterbij komen, is de grote vraag natuurlijk: wat betekent dit voor mijn hedera (klimop)?

Winterhard

Om maar gelijk de grote vraag te beantwoorden: JA, onze hedera (klimop) is winterhard! Jij hoeft je dus geen zorgen te maken dat de hedera schermen, hederahaag of hedera bodembedekker in jouw mooie groene tuin straks veranderen in een dorre bende.

Let wel op: als we een extreem strenge winter krijgen dan kan de hedera hibernica (klimop) wel blad verliezen. De hoofdtakken blijven echter leven en zo krijgt jouw hedera na de winter weer prachtig groot groen blad!

Groene hedera haag tegen de winterdip

Wintergroene planten zorgen ervoor dat jouw tuin levendig oogt, ook in de winter! Een mooie, groene tuin vermindert ook die vervelende winterdip. Groene (hedera)planten maken rustig en brengen emoties in evenwicht. Zo lijkt de lente toch net even iets minder ver weg! Alle reden dus om een mooie hederaplant, hederahaag of hederascherm (klimop) jouw tuin te laten opfleuren.

Waar plant je de hedera het beste?

Waar jij jouw hedera (klimop) plant, kan bepalend zijn voor de conditie van de hedera in de wintermaanden. Wanneer je jouw hedera bijvoorbeeld in een boom laat groeien, vangt hij veel wind en zal hij dus sneller zijn blad verliezen.

Wil jij ook in de winter genieten van een groene tuin? Je kunt hedera het hele jaar door aanplanten zolang het niet vriest. Lees hoe en waar je de hedera het beste kunt planten en neem gelijk eens een kijkje in onze webshop!

9% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 139,95.Huidige prijs is: € 127,95.
 137,95
8% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 147,95.
 1,95
 1,45
10% korting
Beste koop