Uitstekende service     Kies een bezorgdatum     Kwaliteit rechtstreeks vanuit de kwekerij    
Betalingsmogelijkheden van hederawinkel.nl

Jouw partner in Hedera - hederawinkel.nl

Online Hedera kopen 

Hedera, ook bekend als klimop, is een populaire tuin plant die vaak als haag wordt gebruikt vanwege zijn snelle en dichte groei. Deze klimop blijft het hele jaar door groen en is winterhard. Bij Hederawinkel kun je twee soorten Hedera kopen: de Hedera Helix en de Hedera Hibernica. Dit zijn zeer sterke rassen, waardoor de Helix en Hibernica erg geliefd zijn bij menig tuinbezitter. Bovendien zijn deze soorten onderhoudsarm, wat maakt dat deze planten zeer geschikt zijn voor de beginnende tuinier. 

Geschikte grond kopen voor de hedera 

Je kunt de Hedera in vrijwel iedere grond planten. De allerbeste grondsoort voor de Hedera is een voedselrijke zandgrond die niet te droog is. Planten kan het hele jaar door, mits er geen vorst in de grond zit. Op zoek naar voedselrijke tuinaarde? Dit kun je hier vinden.

Bemesten van de Hedera: wanneer en welke mest kan ik bestellen?

Wanneer de groei mindert, kun je meteen wat mest toevoegen. Zo groeit de Hedera toch weer snel verder. Hier zijn koemestkorrels erg geschikt voor, te vinden in onze webshop.

Hoe groeit de Hedera?

De Hedera wordt ook veel gebruikt voor hagen. De losse planten kunnen hier goed voor gebruikt worden! De Hedera is een erg snelle groeier, en kan gemiddeld wel zo’n 100 cm per jaar groeien. Wanneer klimop niet verder kan groeien, zal deze veranderen: nieuwe takken krijgen bladeren in een ruitvorm en er groeien geen hechtwortels meer aan. De plant kan dan zelfs gaan bloeien en bessen geven. Om je plant mooi groen te houden, zonder deze gedaanteverwisseling, kun je de Hedera gewoon snoeien. Zo is deze nooit uitgegroeid.

Het snoeien van de Hedera 

Snoeien kan het hele jaar door. We raden aan om de gesteltakken te laten zitten en alle andere, kleinere takjes weg te knippen. Gesteltakken zijn de dikkere takken waar weer kleinere takken uitgroeien. Zo behoud je de mooiste plant!

Hedera in de wintermaanden

In ons klimaat zijn de meeste Hedera’s voldoende winterhard. Mocht er een strenge winter voorkomen met veel wind, dan kan de plant zijn bladeren verliezen. De hoofdtakken blijven wel intact en zullen later weer uitlopen.