fbpx

Jouw hedera staat het hele jaar mooi te wezen in je tuin. Toch heeft de hedera ook een jaarlijkse groeicyclus. Handig om te weten zodat je zaken als bemesten en snoeien op het juiste moment doet! We beantwoorden je vraag, hoe groeit hedera in Nederland.

Wanneer begint hedera te groeien?

In maart krijgt de hedera nieuwe bladknoppen. In april of mei komen uit deze knoppen nieuwe bladeren. De precieze tijd is afhankelijk van het weer. Bij een zachte winter zul je eerder nieuwe bladeren zien dan wanneer we een strenge winter achter de rug hebben.

Hoe snel groeit mijn hedera?

Onze hedera hibernica groeit een halve meter per jaar tot maximaal een meter per jaar. Natuurlijk voldoende voeding en normale weeromstandigheden. Een natte zomer of koude winter zorgt ervoor dat de hedera hibernica minder hard zal groeien.

Heb je een hedera helix? Deze klimop groeit zo’n kwart meter tot een halve meter per jaar.

Weet je niet welke hedera in jouw tuin staat? De hibernica heeft een groot groen blad. De helix heeft een kleiner blad dat er ook verschillend kan uitzien; van groen tot bont gekleurd.

 

Hoe lang voordat de haag dicht groeit?

Onze kant en klaar haag is perfect als je snel een dichte haag wil hebben. Vanaf leveringen zijn ze al voor minimaal 90% dicht, daarna heeft de kant en klaar haag ongeveer een half jaar nodig om volledig dicht te groeien. Plant je jouw haag in maart dan is deze is augustus 100% dicht.

Maak je de haag van losse stokken? Dan heb je na een jaar een volledig dicht gegroeide haag. We gaan er hierbij van uit dat je 5 tot 6 stokken per meter geplant hebt.

Ook hier is de hedera helix een stuk langzamer. Heb je een haag geplant van de helix-soort houdt er dan rekening mee dat het 2x zo lang duurt voor deze dicht is. Je kant en klaar haag duurt dus een jaar en een haag van losse stokken wel tot 2 jaar.

Zin om aan de slag te gaan? Het is een mooie tijd om hedera te planten. Bestel snel een haag of stokken in onze webwinkel voor een prachtig groen resultaat.

9% korting
 127,95
 137,95
8% korting
 147,95
50% korting
 99,00
50% korting
 99,00
50% korting
 99,00