fbpx

Hedera beste uit de test

Uit onderzoek blijkt dat de hederaplant de meest effectieve plant is om gebouwen te koelen tijdens de zomer. Ook in de winter is de hedera een winnaar: je gebouw is het minst vochtig wanneer hier klimop tegenaan groeit. Het gaat hier om groene muren of verticale groei van je klimop. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Royal Horticultural Society samen met de Universiteit van Reading (Verenigd Koninkrijk).

In het onderzoek zijn de effecten van drie soorten groene muren bekeken op de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid (RV) in gebouwen. De vergeleken muren zijn begroeid met hedera, wingerd en klimhortensia.

Lagere temperatuur in de zomer dankzij hedera

De beste resultaten tijdens warme zomermaanden kwamen van de klimop (hedera). Deze planten zorgden voor een temperatuurdaling aan de buitenkant van 5,7°C. Aan de binnenkant was deze temperatuur zelfs 7,2°C lager. De wingerd en de klimhortensia hadden beide scores van een hogere temperatuur met een verschil van minstens 1°C. De hedera was dus duidelijk de koploper!

Minder luchtvochtigheid dankzij hedera

Ook in de winter is de hedera de winnaar uit deze drie planten. De RV (Relatieve Luchtvochtigheid) was 5,7% lager vergeleken met gebouwen waar geen planten op groeiden. Dit zorgt ervoor dat je gebouw minder vochtig is in de winter.

Kort gezegd: klimplanten zijn ideaal voor muren!

Volgens het onderzoek van RHS zijn muren dus ideaal om te laten begroeien met klimplanten. Wij horen soms zorgen van mensen die bang zijn dat een groene muur je gebouw of huis vochtiger zou maken, of zelfs voor vocht problemen zou kunnen zorgen. Dit onderzoek van de RHS bewijst dus het tegendeel!

9% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 139,95.Huidige prijs is: € 127,95.
 137,95
8% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 147,95.
10% korting
Beste koop
 3,56 7,16
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina