fbpx

Het plaatsen van een Kant en Klaar Haag van Hederawinkel is natuurlijk een mooie verbetering van je tuin. Maar wist je dat het hebben van veel groen in je tuin überhaupt veel voordelen met zich meebrengt?

Meer groen in je leven zorgt voor rust!

Wetenschapsjournalist Mark Mieras heeft onderzocht hoe komt dat mensen op het plattenland meer rust hebben dan mensen die in de stad leven. De resultaten van zijn onderzoek liegen er niet om, een groene omgeving zorgt voor meer rust.

“Zelfs het zien van een enkele boom vanuit het raam of het kijken naar een natuurfoto of –film maken al dat het omgaan met stressvolle ervaringen makkelijker wordt en dat zaken als zelfdiscipline, en zelfbeheersing positief worden beïnvloed. Overigens heeft het uitzicht uit het raam een groter effect dan het kijken naar foto’s of een natuurfilm.”

Heb je dus regelmatig storm in je bol en wil je een plek hebben waar je écht tot rust kan komen? Probeer dan om meer groen in je leven te brengen, bijvoorbeeld door je oude schutting te vervangen met een hedera (klimop) haag.

Stilte

Naast dat planten een lust voor het oog zijn, doen ze het ook goed bij je oren. Planten zijn namelijk ontzettend goed in het dempen van geluid. Eén enkele boom kan al tot 10 Db geluid dempen. Een groene haag doet het helemaal goed tegen geluid in je tuin. Kun je het je voorstellen? Heerlijk in de tuin op een warme zomeravond zonder dat je last hebt van het geluid van de straat, of van je buren.

Heb je zelf niet de tijd, of de groene vingers, om veel natuur aan te leggen je tuin? Met de Kant en Klaar haag van Hederawinkel heb je binnen nog time een groene schutting staan in je tuin.

9% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 139,95.Huidige prijs is: € 127,95.
 137,95
8% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 147,95.