fbpx

Al tijden op zoek naar haagplanten en struiken die hun groene bladeren in de winter behouden? Zoek dan niet verder! Bij ons kun je terecht voor de beste winterharde hagen. Een perfect alternatief voor een schutting, muurtje of een andere kunstmatige afscheiding. Doordat bij de hedera, de bladeren niet van de takken loslaten, blijft de haag het hele jaar door dichtzicht.

Daarnaast is het mogelijk om de haag te die past bij jouw wensen. Zoek je een relatief lage haag? Dan is de haag van 120 centimeter hoog precies wat jij zoekt. Liever een hogere haag van 180 centimeter hoog? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Een kant en klaar haag op mijn balkon

Met een hedera haag maak je heel eenvoudig een privé omgeving op jouw balkon. Het hederascherm is namelijk supersnel dichtgegroeid. Zo heb je binnen een aantal maanden tot een jaar een volledig beschutte afbakening.

9% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 139,95.Huidige prijs is: € 127,95.
 137,95

Waarom een wintergroene haag?

Het is wetenschappelijk bewezen dat een groene tuin zorg voor veel rust. Hier schreven we eerder een blog over. Wanneer je regelmatig een storm in je bol ervaart, is een groene tuin de uitkomst om even tot rust te komen.

Een grote wintergroene haag zorgt uiteraard ook voor veel privacy. Dan is het natuurlijk absoluut niet fijn wanneer het herfst of winter is en alle bladeren naar beneden dwarrelen. Voorbijgangers of je buren kunnen dan zo bij je naar binnen kijken. Kies je voor een winterharde én wintergroene haag? Dan is dat helemaal niet het geval. Of het nou warm of koud is, winter of zomer, de volle winterharde hagen hebben altijd een mooie bos vol groene bladeren.

Is een winterharde en wintergroene haag belangrijk voor je? Dan is het belangrijk om hier het onderscheid in te weten. Een bladverliezende haag kan namelijk nog steeds winterhard zijn. Een plant is namelijk winterhard als hij tegen de kou en tegen de vorst kan.

Aanplanten in de winter

Aanplanten in de winter, het is helemaal niet zo’n verkeerd idee! Je zult wel denken: hoe gaat dat nou in zijn werking? Nou, omdat de meeste planten juist in rust zijn, kun je ze zorgeloos planten en verplanten. De zachte winters in de afgelopen jaren maken het de net aangeplante winterharde hagen ook niet moeilijk. Zonder strenge vorst periode lopen de jonge winterharde hagen bijna geen schade op. Wanneer het niet vriest in de winter kun je de hedera dan ook prima planten.

Potgekweekte planten kun je gemakkelijk het hele jaar door aanplanten. Dit komt omdat er geen wortels van de plant worden afgestoken bij het verplanten. Ze staan immers in een pot en de wortels blijven hierdoor heel. Potgekweekte planten zijn voor hun groei ook niet meteen afhankelijk van de voeding in een pot maar kunnen putten uit een hele tuin vol aarde. Dat levert vaak mooie, volle planten op!

Producten

Bij Hederawinkel kun je terecht voor verschillende hedera planten. Zo verkopen wij kant en klaar hagen, kant en klare bodembedekkers, maar ook hederastokken en hedera’s van verschillende hoogten.
Bekijk ze hier.

Kopen wintergroene haag

Ben je overtuigd en wil je in de winter genieten van een groene tuin, privacy en rust? Schaf dan nu jouw eigen wintergroene haag aan! Dit doe je via www.hederawinkel.nl.