fbpx

Hedera klimplant inrichten met bloemen.

De combinatie van de Hedera met andere klimplanten voor een groene én bloeiende haag. De Hedera klimop is de oplossing voor jou als je op zoek bent naar meer privacy in de tuin maar niet van een standaard schutting of hekwerk houdt. Zo creëer je meer privacy in de tuin en geef je de tuin wat meer groen. Wat velen niet weten is dat de klimplant heel goed te combineren is met bloemen. Door het combineren van deze planten, worden er prachtige groene en bloeiende hagen gecreëerd. Wij vertellen in dit artikel welke planten perfect te combineren zijn met de Hedera.

De Clematis: de uitbundige bloeier.

Een van de meest populaire klimplanten, de clematis, is verkrijgbaar in diverse kleuren. De meest populaire is de groenblijvende soort vanwege hun lekkere geur en uitbundige bloei. Evenals de Hedera is de Clematis winterhard. Deze klimplant met bloemen kan het hele jaar door gecombineerd worden met de Hedera voor een fleurige en groene haag.

Clematis
Clematis groeiend in Hederahaag

De Passiebloem (Passieflora): de prachtbloeier.

De Passiebloem zorgt voor schitterende bloemen van juni tot oktober. Ook is de passiebloem heel onderhoudsvriendelijk, de bladeren blijven vaak zitten en vallen pas af op het moment dat er nieuwe bladeren komen. De Passiebloem is net als de Clematis winterhard. Hoe ziet het er uit als je de Passiebloem combineert met de Hedera? De bloem doet haar naam eer aan en zorgt voor een prachtige groene heg met fleurige accenten tijdens de bloeiperiode. Een bloem vol passie dus!

Passiebloem
Passiebloem groeiend in Hederahaag

De Kamperfoelie: de langdurige bloeier.

Kamperfoelies staan er om bekend lang te bloeien, heel lekker te ruiken en een prachtige uitstraling te hebben door de bloemen. Veel soorten Kamperfoelies verliezen hun blad in de winter. Ook zijn er soorten die half groen blijven. Deze bloeiende klimplant groeit altijd naar het licht toe en voren een mooie, uitbundig grote bos bloemen. De combinatie van een Kamperfoelie en de Hedera zorgt voor een schitterende klimplant met kleurrijke en schitterende bloemen.

Kamperfoelie
Kamperfoelie groeiend in Hederahaag

De Toscaanse Jasmijn: de witte bloeier.

Als je een mooie wintergroene witte klimplant met bloemen zoekt die goed bloeit in de volle is de Toscaanse Jasmijn misschien iets voor jouw tuin. Wees er wel op voorbereid dat, bij strenge vorst, de takken van de Sterjasmijn in de volle grond gedeeltelijk kunnen bevriezen. Als de takken bevroren weggesnoeid worden in het voorjaar, kan de plant weer goed uitlopen. Door de witte accenten van de Toscaanse Jasmijn creëer je een sprookjesachtige schutting door de bloem te combineren met de Hedera.

Toscaanse Jasmijn
Toscaanse Jasmijn groeiend in Hederahaag

Bloeiende klimplanten voor een schutting.

Mocht je op zoek zijn naar geschikte klimplanten met bloemen voor de schutting. De Clematis, Passiebloem, Kamperfoelie én Toscaanse Jasmijn zijn samen met de Hedera allemaal geschikte opties. Wanneer je deze planten combineert geeft het je tuin niet alleen het hele jaar door privacy, het zorgt ook nog voor een groene oase in de tuin.