Uitstekende service     Kies een bezorgdatum     Kwaliteit rechtstreeks vanuit de kwekerij    
   
Google Beoordelingen
5.0

Bruin blad bij jouw hedera (klimop)

In de blog van vorige maand hadden we het al over rood blad bij jouw hedera (klimop). Waar rood blad in de winter geen vreemd verschijnsel is, moet je bij bruin blad goed oppassen!

Bruin, bruiner, bruinst

Wanneer de bladeren van jouw hedera (klimop) bruin kleuren is dit helaas een slecht teken. Je hedera is de dood nabij, vooral wanneer de takken ook bruin kleuren. Zijn je takken nog groen? Dan ben je nog op tijd om het proces om te keren.

Hedera (klimop)

Bruin blad, wat nu?

De verkleuring van jouw hedera (klimop) kan het gevolg zijn van uitdroging in de herfst/winter. In november en december kan de hedera bij noordoostenwind namelijk uitdrogen. De plant verliest dan via zijn blad zoveel vocht dat hij het niet voldoende kan aanvullen via de wortels. Voordat het blad bruin wordt zal het rood verkleuren en er slap bijhangen. Je kunt zodra je dit ziet wat water over de bladeren vernevelen om verdere uitdroging tegen te gaan.

Hedera (klimop)

Laatste kans: hedera herfst weken

De laatste herfstweek gaat van start en hiermee komt dus ook het einde van onze hedera herfst weken in zicht! Wil jij nog snel profiteren van 15% korting en zelfs in de winter genieten van een mooie tuin? Profiteer dan nog snel, de korting is geldig op al onze hedera’s! Let wel op: je kunt hedera het hele jaar door aanplanten zolang het niet vriest.

Hedera
Hedera