fbpx

Het is natuurlijk hartstikke fijn als je hedera (klimop) goed groeit, maar wat doe je als deze te snel groeit? Geen paniek, met onze tips komt het helemaal goed!

Snoei de hedera in toom

De hedera Hibernica is een snelle groeier. Je zult deze 2x per jaar moeten snoeien om deze in toom te houden. Het snoeien kun je gewoon doen met een heggenschaar, het vraagt niet veel speciale aandacht! Behalve dat je de groei van de hedera hiermee onder controle houdt, zorgt het snoeien er ook voor dat de hedera mooier wordt. Door het snoeien maakt de plant nieuwe vertakkingen aan waardoor de haag dichter wordt en dus meer blad krijgt.

Rem de groei met meststoffen

Een ander hulpmiddel bij een te snel groeiende hedera is de meststof Kali. Door deze meststof bij de wortels van de hedera te strooien kun je de groei afremmen.

Kies voor een hedera soort die langzaam groeit

De hedera hibernica groeit indien deze voldoende voeding krijgt en er sprake is van normale weersomstandigheden zo’n 0,5 – 1 meter per jaar. De hedera helix is veel trager in zijn groei en groeit onder dezelfde omstandigheden zo’n 0,25 tot 0,5 meter per jaar. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van jouw hedera!

 5,95
 5,95
 9,95
10% korting
Beste koop