Uitstekende service     Kies een bezorgdatum     Kwaliteit rechtstreeks vanuit de kwekerij    
Betalingsmogelijkheden van hederawinkel.nl

Gele vlekjes en witte afscheiding op hedera (klimop)

Eindelijk staat hij dan in de tuin: je eigen hedera! Maar waar komen die rare gele vlekjes en witte afzetting op het blad opeens vandaan?!

Hedera ziekte

Gele vlekjes en witte afzetting


Ondanks het feit dat hedera een zeer sterke plant is, zal deze wanneer er sprake is van een tekort of overschot aan voedingsstoffen vatbaar worden voor verschillende problemen. Heeft jouw hedera gele vlekjes en witte afzetting op het blad? Grote kans dat je te maken hebt met spint!

Spint (veroorzaakt door een spinachtige) hecht zich aan het blad waarna er gele vlekjes en later een soort wittige afzetting op het blad kan ontstaan. Dit komt doordat voedingsstoffen worden onttrokken uit de hedera. Spint treedt vooral op onder warme omstandigheden, daarom is het verstandig om in de warme zomermaanden hier extra goed op te controleren.

Hedera ziekte

Kan spint de andere planten in mijn tuin besmetten?


Spint is natuurlijk heel vervelend, maar gelukkig zal spint op jouw hedera in de meeste gevallen niet betekenen dat straks de hele tuin onder zit. De meeste spintmijten zijn namelijk plantspecifiek en gaan dus niet over op andere planten.

Hedera tegen schutting
Hedera tegen schutting
Hedera verbranden

Bestrijding
Wanneer je vast hebt gesteld dat jouw hedera spint heeft, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Je kunt er voor kiezen om spint chemisch te bestrijden, maar ook is het mogelijk om hierbij voor een biologische aanpak te gaan met behulp van roofmijten. Deze natuurlijke vijand rekent effectief af met de spintplaag!

Let er bij de bestrijding van spint op dat alle spintmiddelen contactmiddelen zijn. Hierdoor is het noodzakelijk om de plant goed nat te spuiten met het spintmiddel en ook de onderzijde van de bladeren niet te vergeten.

Hedera verbranden