fbpx

In dit blog gaan we het hebben over een plant die je vast wel kent: Hedera, beter bekend als klimop. Deze klimplant verovert tuinen en landschappen over de hele wereld met zijn groenblijvende bladeren en zijn magische klimkunsten. Benieuwd naar de verschillende soorten Hedera? Nou, hang aan de lianen van onze klimop-blog, want we gaan je alles vertellen over deze prachtige plant!

Het eerste weetje: Hedera kent vele soorten en maten.

We vertellen je kort iets over de meest voorkomende soorten:

Hedera Hibernica (Atlantische klimop): Hoewel vaak verward met zijn neefje, Hedera Helix, heeft deze klimop grotere, donkerdere en glanzendere bladeren. En alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog eens een snelgroeiende durfal. Deze Hedera heeft geen enkel probleem met ruige omstandigheden.

Hedera Helix: Met zijn kenmerkende donkergroene bladeren met drie tot vijf lobben is deze Hedera de meest bekende en meest verspreide soort. En wist je dat er ook coole variaties zijn met bladeren in gele en zilvergrijze tinten?

Bekijk deze soorten in onze shop:

10% korting
Beste koop
 3,56 7,16
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
8% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 147,95.

Heb je je ooit afgevraagd of Hedera en klimop hetzelfde zijn?

Jazeker! Hedera is gewoon de chique Latijnse naam voor klimop. Dus eigenlijk verwijzen ze naar dezelfde weelderige klimmer.

 

Ben je op zoek naar een snelle make-over van je tuin?

Dan is vooral de Hedera Hibernica jouw partner in crime. Deze soort heeft de gave om razendsnel enorme oppervlaktes te bedekken, waardoor lelijke muren als sneeuw voor de zon verdwijnen en je een groen scherm creëert waar je u tegen zegt!

 

Zo kun je de Hedera Hibernica en Hedera Helix uit elkaar houden:

Bladgrootte: Hedera Hibernica heeft grotere bladeren dan zijn neefje Hedera Helix. Deze kunnen namelijk wel twee keer zo groot zijn.

Bladkleur en glans: De bladeren van Hedera Hibernica zijn donkerder en glanzender dan die van Hedera Helix. Ze hebben een extra glow!

Groeisnelheid: Hedera Hibernica is een echte snelheidsduivel als het gaat om groeien, veel sneller dan Hedera Helix. Een raceauto versus een fiets, zeg maar!

Winterhardheid: Over het algemeen kan Hedera Helix beter tegen koude temperaturen dan Hedera Hibernica.

Dus, lieve groenliefhebbers, hier heb je het! Een blik in de betoverende wereld van Hedera’s. Of je nu droomt van een weelderige groene wand of gewoon een vleugje natuur aan je tuin wilt toevoegen, er is altijd een perfecte Hedera-variant die op jou wacht. Dus trek je handschoenen aan, pak je snoeischaar en ga aan de slag!

Bekijk hier onze kant-en-klaar Hedera haag. Heb je liever losse Hedera-stokken? Kijk dan eens hier. Succes!