fbpx

Wanneer je liefhebber bent van een hedera (klimop), wil je natuurlijk dat deze klimplant in topconditie blijft. Jammergenoeg kan de plant worden aangetast door diverse ziektes en plagen. Onder andere de Bladvlekkenziekte. Hederawinkel legt in dit artikel uit hoe je de ziekte herkent en hem kunt bestrijden.

Klimop witte schimmel: een veelvoorkomende oorzaak van een zieke Hedera

Klimop witte schimmel is een van de meest voorkomende oorzaken van een zieke Hedera. Het is een schimmel die zich snel verspreidt en er daardoor voor zorgt dat het Hedera blad geel wordt en afsterft. De Spintmijt kan ook bij de Hederaplant voor problemen zorgen. Dit zijn kleine beestjes die het blad van de Hedera aantasten. Dit leidt tot gele afscheiding en een verzwakte plant.

Hoe herken je ziektes bij de Hedera?

Er zijn verschillende symptomen voor een zieke Hedera. Als er sprake is van ziekte van de klimop is het meest opvallende symptoom een hederablad dat geel wordt en afsterft. Ook gele hederabladeren kunnen een indicatie zijn van problemen. Wanneer je een besmetting door Spintmijt hebt is er gele afscheiding op de Hedera of een geel hederablad. Zie je bruine of zwarte vlekken op het blad kan er sprake zijn van bladvlekkenziekte op je hederaplant.

Bladvlekkenziekte
Bladschimmel (Black spot)

 

Hoe kun je de klimop ziektes bestrijden?

Bij deze ziektes het het van belang om ze zo snel mogelijk aan te pakken. Er zijn gelukkig meerdere manieren om ze op te lossen. Wanneer je Hedera geel blad vertoont, helpt het om de plant regelmatig te besproeien om de Spintmijt te bestrijden. Wanneer je last hebt van Bladvlekkenziekte op je hederaplant, kun je het best de aangetaste stukken wegknippen en de plant behandelen met schimmelbestrijdingsmiddel. Bij schimmel op de klimop is het van belang dit snel te doen om verdere verspreiding te voorkomen.

Bladvlekkenziekte
Bladvlekkenziekte

Een zieke Hedera kan leiden tot verschillende problemen. Onder andere het laten van van bladeren en het ontstaan van zwarte bladeren is een veelvoorkomend probleem. Door snel in te grijpen, de bladvlekkenziektes van de hedera en andere soorten klimopziektes te bestrijden kun je er voor zorgen dat je Hedera gezond blijft en er prachtig uit blijft zien!

 137,95
8% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 159,95.Huidige prijs is: € 147,95.
10% korting
Oorspronkelijke prijs was: € 3,95.Huidige prijs is: € 3,56.
10% korting
Beste koop
 3,56 7,16
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina